kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Thursday, July 1, 2010

LAOS??? sape tau angkat tangan!!!!

korang penah denga tak LAOS??? sape tau ape itu LAOS?? angkat tangan.... ye!!! takde sorang pon betul...

ehehehhehe... ini la die LAOS... oh ye, laos ni ita amek kat google... tp, kat umah ita ade laos...
LAOS yang ita maksudkan bukanlan negara LAOS ye.... LAOS a.k.a LENGKUAS.... ayu, jgn gelakkan ita ye.. ita baru je nak berjinak² ngan bahasa jawa ni...


tak caye??? tgk ni... ini adalah pokok laos di belakang umah ita....

ni la rupe backyard ita... tak semenggah kan???? nak wat camno... belom cukup modal nak semenggahkan... sok² kalo da ade modal, backyard ni jadik dapur!!! eheheheh... dapur ita kecik je deq non... ita masuk je, penoh dapor... org laen tak leh masuk da...


kalo korang nak tau, sebelom ni backyard ita macam utan rimba... ehehehheh... almaklum aje la... kitorang gi keje mentari lom naik... balik keje mentari dah sembunyi...

ahad lepas, backyard ita ni da di"kerjakan" seseorang... huhuuhhuu... sapekah seseorang tu??? ehehehe.... makcik yang pakai tudung coklat paling kanan..

ye... makcik tu yg kerjakan... malu kan??? sememangnyer kitorang kene malu ngan makcik tu...
sape makcik tu?
makcik tu ialah kakak ipar MIL ita... merangkap mak sedara hubby terchenta ku.. kitorang panggil die 'MAK KAMPUNG'.. sebabnyer time hubby kecik² die yang jaga... so, kitorang panggil mak kampung.... lg pon, mak tu dok kat kampung... jadik la MAK KAMPUNG... mak kandung hubby kitorang panggil MAK KERJA.. sebabnyer MIL ita kerja, dipanggil MAK KERJA..... sebelah die ialah MIL ita... sebelahnyer lagi ialah "BOKDE MILAH" & yg berdiri tu sepupu hubby nyer wife... ehh?? korang paham tak ni??? kalo tak paham bikin paham je la eks....

sebenarnyer ade cerita kelakar disebalik LAOS ni... kalo korang nak tau, pokok laos tu da lame ade kat backyard ita tu... sejak ita pindah situ lagik... tapi, ita tak tau pon tu pokok laos... ehehehehhe... jahilkan kitorang ni... rugi je kitorang beli laos selama ni... kalo tau, korek je kat belakang...

alkisahnyer boleh jadi operasi pembersihan tu time ita buat celebration birthday izzah hari ahad ari tu... kitorang jemput MAK KAMPUNG sebab kebetulan MAK KAMPUNG ada kat klang... rumah anaknya...
time tu MAK KAMPUNG nak buang sampah kat blakang... pastu die tgk pokok tu... die cakap ngan ita...

ita, ni pokok lengkuas ni...

ye ke mak?? ita tak tau pon tu pokok lengkuas...

iye... betul... cuba amek parang... mak nak korek...
so, dengan gigihnyer MAK KAMPUNG tu mengorek utk amek laos tu... dapat la laos sebesar penumbuk baby.... tgh MAK KAMPUNG tu mengorek, tetiba die terjumpe dengan beberapa ekor siput b*b*... terus la die suh ita amek plastik... abis dikerjakan backyad kitorang... raser² nyer da tamat da riwayat siput b*b* tu... serius banyak ok.... ade dekat 40ekor ade kot... huhuhuuhuh....

tp, takkan la kitorang nak tgk je MAK KAMPUNG tu operasi sorang²... nak tak nak kitorang kene gak tolong kan... umah sendiri tu... walaupun geli... kitorang tetap gigih kutip siput b*b* tu....

tu yg semenggah backyard kitorang.. ehehehhehe... korang nak tau tak, laos tu ita buat ape??
tada!!! ita buat singgang ikan tenggiri... huhuhuuhuh..

sesungguhnya anak²ku termasuk diriku menggilai singgang... serius ita cakap.. kalo takde lauk lain, makan nasi ngan kuah singgang pon takpe.. ehehehe...

**mode sedang berdebar²... terasa nak terberak terkencing termuntah sume ade... perasaan gembira, sedih, sayu bercampur-campur... tgh tunggu berita gembira... dah dpat hint... hanya tunggu itam putih je.... korang doakan ye.... nanti ita apdet...

10 si cute memberi komen:

Ena said...

ena pun suka gak ikang singgang tu.. maklum la.. tempat jatuh lagikan dokenang inikan pula menu dari tanah kelahiran.. :)

apa la tuh yeh!.. dah nak pangkat ker? ker dah dapat tukar ke tempat lain? Mana yg baik utk ita tu.. ena doakan yg terbaik. :)

zyra said...

naik pangkat?? insyaAllah... aaminnn.... (^_^)

err.. ke izzah ngan iyyad nk dpt adik?? erkkk... tetttttt!! (^_^)v

ermmm... lama xjmp mak kampung... hehee.. mak sy seniri pon susah nk jmp skang nih... lik umah mak last week pon duk gi kenduri je, mak lak keje (sbb registration sem br dh mula..) jmp mak pon belah mlm je.. hehee...

nt kak ita kem salam kt mak kampung ek.. trimass~

ita cutevirus said...

ena,
singgang tu all time feveret... ehehehhe....

naik pangkat??? ehehehe... tunggu ye.. nanti ita apdet...

ita cutevirus said...

zahira,
dah tu kamu da dok jauh.. cube kamu carik keje dekat ngan umah... hari² leh jumpe mak long... insya Allah... kalo kak ita jumpe mak kampung, nanti kak ita sampai kan ye???

izzah & iyyad nak dpat adik???
tttteeeeeeeeeeettttttttt!!!!!!!!!!!! tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

momguess said...

den pon suko singang tu
sodap weyyy
ltk cili api byk2
huhh

Fieza79 said...

wahh best la da mak kampung tolong besihkan halaman dapor...kan dh cantek..besih..

ita cutevirus said...

kak ina,
sedap kan singgang tu??? sedapp!!!

ita cutevirus said...

fieza,
mak kampung tu memang terbaek tau... huhuuhu... cantik jadiknyer...

Nana said...

ingt kan negara laos hehe xpenah dgr lak

ita cutevirus said...

nana,
ehehehhe... tu bahasa jawa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO