kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Tuesday, February 8, 2011

ok!! hari ni dah waras balik... welcome new baby!!

salam uoollsss...
berdasarkan n3 ita semalam bagai nak gila... ari ni ita dah waras balik...
semang separuh gila bile wallet ilang...
bagi orang yang tak pernah ilang wallet cam ita, memang tension sangat...
sangat² bagi pengajaran la kisah semalam...
tapi, sebenarnyer ada kisah yang korang tak tau..
kisahnyer ialah, on sunday, kitorang telah ke hospital tengku ampuan jemaah, sabak bernam... sebabnyer adik ipar ita (adik no. 2 hubby) bersalin kat sane... ada kisah pasal adik ipar ita... kat n3² lepas...
mesti korang tertanya² nape jauh sangat sampai ke sabak bernam?? sebenarnyer hari jumaat ari tu, die nk blk kg hubby die kat sabak bernam... kalo diikutkan, due nyer lambat lagik.. lagik 2 minggu... so, sebab tu la dengan beraninya die balik kg hubby nyer...
tau², tetiba hari sabtu, MIL ita call... cakap die dah masuk wad kat spital sabak bernam.. katenyer dah kuar tanda darah...
huhuhu... cam ita nak bersalinkan izzah jugak la dulu... kuar darah... tapi, ita dok kat wad 2 malam.. baru bersalin.. so, ita budget die lambat lagi la nak bersalin...
sekali tu tup² ahad pagi MIL call.. cakap dah bersalin.. PIL nak kesana... termasuk ipar².. kitorang pon nak pegi... nak tengaok anak buah kitorang yang pertama... yang kitorang ni serba salah... nak pegi ke tak?? sebab condition kete yang tak brape nak mengizinkan...
tapi, disebabkan family matter, kitorang gigih mencari kete... secara kebetulan, kitorang ni, terlupa nak amek kunci kete wira ayah ita... ayah & mak ita plak takde.. diorang balik terengganu... setelkan hal tanah..
dah satu hal... nak pinjam kete abang ita, die takde plak... gi pasar.. nak pinjam kete kakak ita plak, takut hubby die nak bergegas balik ke kulim..
pk punyer pk punyer pk... last² hubby pinjam kete kawan die... kawan die ni ada 2 kete.. 1 bmw 5series (baru).. yg 1 lagi bmw jugak.. tapi yg lama.. memula die nak kasi pakai yg baru... kitorang tanak... takut i!!! kete baru.. kang kalo ape² jadik ngah jalan, abes gaji kitorang laki bini 10thn dapat kat die jerk..
ehehhehe.. last² kitorang pinjam kete bmw lama die tu... tau² je la... kalo kete bmw lama, performance tetap mantap... tapi, dalam hati, takut gak nak bawak kete orang...
ok lah.. tanak cite banyak...
ni budak comey tu...
baru beberapa jam lahir ke dunia....

owh... itu tangan ibunya yer... bukan tangan saya.. kehkehkeh.. nama die lom tau lagik.. ayah die lom gi JPN...

bukak mata sket... macam muke izzah sket time baby...
haaa... time ni baru pas melabur... tu yg bukak mata....

eeeee!!!! geramnyer la ngan baby nih!!! jom!! ikut mak balik!!

p/s:
  1. kalo anak² buah belah ita panggil ita ANJE @ MAK..kalo belah hubby nak panggil apa ek?? hubby anak sulung.. MIL suh panggil MAK LONG-PAK LONG... tapi, cam tak best je...nak suh die panggil hubby PAK LONG, die panggil ita MAK ok tak?? kehkehkeh... mesra sket...
  2. ari ni waras... tapi sengal... pegi keje pakai selipar jamban... ehehhehehe... seb baik kat opis ada kasut..

6 si cute memberi komen:

Ena said...

merasa gak la naik bmw kan... hihi..


alolor.. comei sungguh babay baru tu.. nampak chubby je pipi dier.. rasa nak gigit plak..

memula baca tadi.. ingtakan ita dah comfirm berisi baby baru.. heheh.. sekli anak buah baru daaa..

kakpah said...

ita, comellah baby tu. Ishh.. apa kelas panggil mak. panggil auntie la hikhik..

ita cutevirus said...

ena,
bmw orang.. kite pinjam je.. tapi takot wooo... kene jaga betol² kete orang..

ita berisi baby baru??
eerrrkk!! tercekik air liur jap... hukhukhuk.. lom sampai masa la ena..

ita cutevirus said...

kak pah,
auntie??? alamak!! cam glemer jerk.

eMMe said...

tahniah, dpt anak buah baru...comeyyy...mane ade baby tak comeyyy kan...hurm...ita, kalo mE suke gak panggil auntie, modern skit, hahaha.a....tak kisah panggil ape, janji panggilan hormat kan...

ita cutevirus said...

mE.
masalahnyer auntie dah ade..
ehehheh... nak kasi rapat silaturrahim sket..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO