kawan² ku... jom follow!!! i folloooooooooooooooowwww!!

SAYANG KAMOO

iklan...

About This Blog

kepada pengintip² @ stalker² yang nak melawat blog aku stakat nak carik bahan GADUH, & BAHAN UMPATAN KORANG ADALAH DILARANG MEMBACA BLOG AKU!!!
AKU TAKKAN HALALKAN SETIAP PERKATAAN YANG KORANG AMEK & SAMPAIKAN KAT ORANG LAIN YANG ADA KAT DALAM BLOG AKU NI..
PESANAN INI ADALAH UNTUK ORANG YANG BERNIAT JAHAT TERHADAP AKU, MAHUPUN AHLI KELUARGANYA, KAWAN²NYA & BOS NYA.. TIDAK KETINGGALAN JUGA ORANG KAMPUNGNYA..

Monday, January 31, 2011

drama airmata antara mak dan anak...

republish...
******************
ita nak cite nak storikan kat korang...
benda ni agak menyentuh hati jugak la...
korang baca ketiga² n3 tu dulu... sebab n3 ni pasal izzah jugak...

kisahnyer berlaku hari jumaat lepas... stiap ari jumaat, ita akan amek izzah & iyyad awal.. sebabnyer izzah tak mengaji ari jumaat... so, dalam kul 5 tu, kitorang dah sampai umah...
sampai² umah je ita trus masak.. budak² plak, as usual, maen kat luar... yang ita plak kat dapur.. dok masak.. ita lepaskan budak² tu maen kat luar sebabnyer diorang maen ngan sepupu diorang... so, takde la risaukan sangat keselematan diorang...
tapi, diorang maen tak lama... kol 6 lebih diorang masuk... izzah trus bukak channel 613 @ playhouse disney..
tak salah ita time tu cite mickey mouse clubhouse kot... habis cite tu, cite pororo the little penguin... ita takde la nak kacau diorang.. biarkan je diorang tgk tv...
ita abes masak lebih kurang kol 7.. time tu cite dibo the gift dragon... abes je cite dibo tu, ada cite wordwold.. tapi, time tu kan maghrib.. so, ita pon cakap ngan budak²...
kakak, adik... bukak azan... mak nak dengar azan...
ok!!
so, ita bukak la 106 @ astro oasis... iyyad ok je... izzah plak tak puas hati.. die nak gak tgk cite wordworld tu.. die ngamuk²... disebabkan n3 ita mak tak sayang kite ke?? mendapat komen yg sangat menyentuh hati daripada ayu, so, ita putuskan ita taknak marah² die..
so, ita diam je.. ita cakap elok² ngan die..
ita just cakap...
kite bukak azan.. mane leh tgk kartun time azan...
malah, iyyad pon ade gak pujuk² izzah..
die siap cakap..
kakak, azan laa... kakak, baca doa...
tp, izzah still gak nak ngamuk².. ita diam je... ita gi mandi.. pas abes mandi, die tak habis ngamuk lagi.. macam² benda die buat.. lempar barang la... tengking adik die la.. siap jerit²... dah macam orang kene rasuk ngan hantu...
tp, ita wat derk je... ita tanak marah die... ita pon masuk bilik utk solat... tapi, ngamuk die tetap tak ilang... ita rilex dulu... takpe.. takpe... kasi die masa...
pas abes je solat, iyyad lari masuk bilik... nangis²... katenyer izzah cubit... ita tenung je izzah dari dalam bilik.. die wat tak tau je... dalam hati ita ni dah ade bara dah... tp, cool dulu... dah siap baca doa, ita pon naik hantu...
ita heret die masuk bilik... menjerit² die nanges mintak ampun..
ita wat tak tau je... ita tak marah... sepatah perkataan pon ita tak cakap...
ampun mak... mintak ampun mak... kite tak wat lagi mak... kite tak nakal lagi mak... kite denga cakap mak...
ita tak respond ape²... ita tetap heret die masuk bilik.. die meronta... kuat jugak.. tapi, dah panas hati punyer pasal, gagahkan jugak la...
mak.. jangan mak.. jangan mak... kite mintak maaf mak...
time tu ita tgk reaksi iyyad.. die pon dah cam nak nanges dah... ita tarik izzah naik atas katil... ita cakap ngan die...
duduk sini... jgn keluar²....
kite tak nak.. kite mintak maaf mak...
kalo tanak dok dalam bilik, keluar... 2² keluar... biar mak dok dalam bilik...
ita tolak 2² keluar...
jgn mak... tanak mak....
kakak ni kan, suka kan buat mak marah??
tak... tak... kite tak suke... kite mintak maaf...
kakak slalu cakap mak ni jahat... kakak slalu cakap yg mak tak sayang kakak... kakak slalu cakap mak ni asyek nak marah kakak je... tapi, sape yg slalu buat mak marah??? sape??
kite mak... kite... kite mintak maaf mak...
die nanges sambil pelok pinggang ita... iyyad plak peluk kaki kanan ita... memasing tak nak lepaskan....
ita try gak meronta²...
mintak maaf mak... mintak maaf... hari ni hari jumaat... kite denga cakap mak... kite dengar cakap nenek.. kite denga cakap atok... kite denga cakap cikgu.... kite mintak maaf je mak... kite mintak maaf ye...
time tu, bile ita pandang mata izzah, rasa sangat sayu hati ita... sangat² sayu... die merayu sampai cenggitu skali... tiba² touching la pulak...
skali tu, terkeluarkan setitik air mata dari mata ita ni...mak ai!! cam ne la leh nanges depan anak neh??
hadoih... bile izzah & iyyad nampak air mata ita, lagi la diorang meraung...
yang iyyad nyer cakap...
mak!!!... maaf... maaf....
yang izzah plak...
mak, jangan la nanges... jangan la nanges mak.. kite mintak maaf ye mak.. kite tak buat lagi... kite tak nakal² lagi... kite mintak maaf ye mak...
ita pon duduk... atas katil.. both of them tetap ikut jugak... iyyad pegang tangan ita... die salam & cium banyak kali sambil cakap "maaf... maaf..."
yang izzah plak peluk lengan ita sambil teresak² nanges... pastu ita peluk 2²... cium ubun² diorang...
pastu cakap..
mak maafkan kakak... mak maafkan adik... laen kali jgn notty² lagi tau..
so, gitulah dramanyer.... so, amacam?? ita leh jadi best actress tak??
ehehehhe..

10 si cute memberi komen:

atty's said...

sedih lak kty baca entry ita nie

tapi itulah kadang dengan anak2 ni kita mmg kena kasi pengajaran sikit , supaya dia hormat dengan apa yg kita cakap ..cuma tangan jangan biasakan naik ..tu je..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

macam anak akak pulak, kalau kita marah dia tak nak dengar,. kalau kita kata, kau tak sayang mak ye, jadi takut pulak, terus peluk kita.

Kaseh NazLieza said...

ades..kak ita hutang liza dgn air mata hokay...berjurai air mata neh...cmne nk hentikan..

Sidratul Muntaha said...

tghari buta buat aku leleh mata..
ko touching la ita.
huhuhu
sentul.
aku bru je kenyang mkn nasik.
burrpp!
meh,meh ko ltk izzah duk dgn aku sebulan..
confirm blik jdi baik.
insyaa Allah
ahaha.
perahsantan la aku ni.

Erly Ramli a.k.a Zette said...

mmg touching sungguh ler..bergenang air mata saya nih..waaaa

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adoi..camnela keadaan den bila anak ramai nnti..sure ade sokmo drama air mate ek..wwuwuuwwu

mama_umar_maryam said...

adeh..sungguh tacing...sobs....

lily azliyana @ mama zara said...

huuuu..sebak tau Ita baca entry nih..rase nak ikut menangis plak..

firahadifa said...

bagusnya anak2 u... siap minta maaf lagi... i?? hrmmm.. i marah dia buat x paham jerk...

hrmmm... touching la...

ana said...

alahai...sabar ye. budak2 memang mcm tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SAYANG KAMOO